Szukasz przepisu na kremowy i intensywnie pieczarkowy sos, który idealnie pasuje do makaronów, mięs czy ziemniaków? W tym filmie pokażę Ci, jak w prosty sposób przygotować pyszny sos pieczarkowy na śmietanie, pełen aromatycznych grzybów. Znajdziesz tutaj także wskazówki, jak zagęścić sos bez użycia mąki oraz czym zastąpić śmietankę kremówkę. Oglądaj do końca, aby dowiedzieć się, jak uratować sos, jeśli jest za rzadki lub zbyt gęsty! Zapraszam do oglądania.
NA SKRÓTY:
00:30 – składniki
01:31 – czym zastąpić śmietankę kremówkę ?
02:27 – jak zagęścić sos bez używania mąki ?
02:43 – potrzebne akcesoria
02:54 – przygotowanie
07:21 – co zrobić gdy sos jest za rzadki albo zbyt gęsty ?
07:42 – i gotowe
08:56 – wpadki
Zapraszam Was również na mój profil: https://www.instagram.com/menu_dorotki/
SKŁADNIKI:
(na około 4 porcje)
750 g pieczarek
1 duża cebula (około 200 g)
200 g śmietanki 30%
200 g mleka
1 płaska łyżeczka soli
1 łyżka oleju
1 łyżka masła klarowanego
1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
#menudorotki #kanałkulinarny #menu