Cześć! Polub Smacznyblog na Facebook , wielkie dziękI!


Przepis jak zrobić pyszną cukinię faszerowaną karkówką i kolorowymi warzywami. Aromatu i smaku dodaje ciągnący się ser. Faszerowana cukinia pięknie wygląda, do tego wspaniale pachnie i doskonale smakuje, tak jakbyśmy byli gdzieś na wakacjach nad Morzem Śródziemnym. Jest to doskonały pomysł na pożywny obiad czy ciepłą kolację.

Zapraszam Was również na filmy:
„Mój ulubiony sos czosnkowy.” – https://youtu.be/3OWLOOAG7_E
„Placki z cukinii lub kabaczka. ” – https://youtu.be/Z_uULpvHSDA
„Cukinia. Czy można ją jeść na surowo i czy warto?” – https://youtu.be/kUUn3Ic3F1o

NA SKRÓTY:
00:40 – składniki
02:58 – potrzebne akcesoria
04:12 – przygotowanie
04:32 – przygotowanie cukinii
05:57 – co zrobić z tym co zostanie po wydrążeniu cukinii?
08:32 – podpiekanie cukinii – jak długo podpiekać i w jakiej temperaturze?
08:55 – przygotowanie farszu
14:19 – nakładanie farszu na cukinie
14:35 – jak długo piec, na jakich ustawieniach piekarnika i w jakiej temperaturze
15:47 – jeszcze tylko grana padano…
16:53 – i gotowe
17:05 – wpadki 😉

Zapraszam Was również na mój profil: https://www.instagram.com/menu_dorotki/

SKŁADNIKI:
1,5 kg cukinii
400 g mięsa mielonego (ja użyłam karkówki wieprzowej)
150 g sera gouda, tartego
30 g sera Grana Padano
200 g papryki (polecam użycie trzech kolorów)
2 średnie cebule lub 1 duża
2 ząbki czosnku (średnie)
50 g suszonych, krojonych pomidorów
1 łyżeczka mascarpone
3 łyżeczki masła zwykłego (nieklarowanego)
1,5 łyżeczki soli (około)
1 łyżeczka lubczyku
1 łyżeczka ziół prowansalskich

#menudorotki #kanałkulinarny #menu

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments